Vår grupp - Detta är nice shops


vilka är vi?

Denna onlinebutik ingår i en företagsgrupp som heter Niceshops. Vi i Niceshops-gruppen är ett österrikiskt företag som specialiserat sig på utveckling av onlinebutiker inom olika produktsegment. Vi är nu representerade på flera europeiska marknader.

Nästan en miljon människor besöker våra butiker varje månad - med detta genererar vi över 25 000 beställningar varje månad som lämnar vårt logistikcenter i sydöstra Österrike och går över hela världen.

Alla våra webbplatser har några saker gemensamt:

 • ett fint blandat erbjudande från respektive område.
 • ett utmärkt förhållande mellan pris och prestanda.
 • bra och snabbast möjlig leverans och köp
 • problemfri garanti och rätt till byte
 • kundtjänst med gott humör och en vänlig kommunikationskultur
 • OCH: Massor av vanliga kunder som genom din feedback ständigt utvecklar butikerna för att passa din smak.

Hållbarhet är en integrerad del av vår företagskultur.

Hållbarhet var fokus för planeringen av vårt nya logistikcenter och det har flödat in i många delar av byggandet. Vi ville föregå med gott exempel när det gäller miljöteknik och har därför inte sparat några kostnader eller ansträngningar. De viktigaste hållbarhetsfaktorerna i byggandet av logistikcentret var:

 • Trä - den naturligt förnybara råvaran spelade en viktig roll i konstruktionen. Totalt användes 680 kubikmeter trä i hela centrumet. Eftersom ett ton CO2 lagras i varje m³ trä kan 680 ton CO2 bindas. Som jämförelse: endast ett ton CO2 motsvarar en körning på 4 900 kilometer. Det är till Moskva och tillbaka!
 • Isolering - korrekt isolering var också mycket viktigt för oss för att spara så mycket energi som möjligt. Takets isoleringsvärde är ca 0,18 W / m2K, vilket är ett mycket bra värde. Dessutom finns det väggisolering med en tjocklek på 16 cm, vilket motsvarar isoleringen i ett enfamiljshus!
 • Uppvärmning och kylning - Mindre än en kilometer från vårt nya logistikcenter ligger en biogasanläggning som också har ett biomasseförbränningssystem.
  Så istället för att installera vårt eget gaseldningssystem bestämde vi oss för att värma upp vårt nya logistikcenter med hjälp av biogasanläggningen och biomassafyrningssystemet.
  När vi också fick veta att spillvärmen från biogasanläggningen bara används på vintern men försvinner värdelöst på sommaren installerade vi en absorptionskylare istället för en konventionell kylare. Detta drivs nu med spillvärmen från biogassystemet eller med värmen från förbränningssystemet för biomassa. Absorptionskylaren kostar tre gånger så mycket som en vanlig kylare, men det sparar oss otroligt mycket energi. Att använda den oanvända spillvärmen för att generera kyla och därmed utnyttja den oanvända potentialen hos redan befintliga förnybara energier var helt otrolig för oss.
  Genom att ansluta till biogasanläggningen och använda spillvärmen sparar vi en effekt på 600 kW för uppvärmning och 550 kW för kylning. För jämförelse: om vi använde en av de två enheterna under 8 timmar om dagen 180 dagar om året, skulle vi i genomsnitt konsumera cirka 1680 kWh per år. Med denna mängd energi kan du titta på TV kontinuerligt i nästan 3,5 år (på en medelstor tv).
 • Hushållsapparater - Vi köper kylapparater enligt högsta energieffektivitet och när vi köper datorhårdvara ägnar vi mindre uppmärksamhet åt prestanda än ekonomisk energiförbrukning.
 • Paketfyllning - Vi tar också hänsyn till hållbarhet när vi skickar våra paket. Av den anledningen har vi bytt fyllnadsmaterialet i våra förpackningar till komposterbart material när det är möjligt. 95% av våra förpackningar har nu biologiskt nedbrytbara biochips som fyllning.

Förutom hårda fakta om hållbarhetsfrågan är de mjuka faktorerna, dvs. människor, också viktiga för oss.

 • Uppmärksamhet - Det är viktigt för oss att miljöskyddet börjar personligen hos varje anställd. Det är därför vi ser till att alla enheter stängs av utanför drifttid. Vi värdesätter också korrekt avfallsseparation.
 • Leverantörer - Vi ifrågasätter också upprepade gånger hållbarhet, produktionsmetoder och filosofi hos våra leverantörer. Detta är det enda sättet vi kan säkerställa de bästa produkterna och de bästa produktionsstandarderna för dig.
  Tvivelaktiga produkter tas bort från sortimentet eller ingår naturligtvis inte i första hand.

Hållbarhet och miljöskydd är centrala pelare i företagsfilosofin för hela Niceshops-gruppen. Vi har bara den här planeten. Av detta skäl gör alla i vårt företag aktivt något för att bevara dess skönhet och mångfald.

Ecco Verde

Ecco Verde - Naturkosmetika

På Ecco Verde hittar du ett omfattande urval av naturkosmetiska produkter från internationella tillverkare. Från handkrämer, schampon och kroppsvårdsprodukter till ett brett urval av hudvänligt mineraliskt smink. Ecco Verde har allt ditt hjärta önskar!

Detta sätt till riktiga högkvalitativa naturkosmetika: Ecco Verde Sverige

VitalAbo

VitalAbo - den bra butiken

VitalAbo erbjuder dig ett varierat sortiment av produkter från kända tillverkare inom näringstillskott, sportnäring och medveten näring som du kan köpa online - och det till ett förmånligt pris och med kompetent samt personlig rådgivning från ett engagerat team!

Kosttillskott och sportnäring: VitalAbo Tyskland | VitalAbo Österrike

EquusVitalis - hästfoder

På EquusVitalis kan du få ett stort urval av foder, mineraler, specialiteter och vårdprodukter till din häst online. Du hittar kända märken som St. Hippolyt, Eggersmann, Stiefel, Nösenberger, Lexa och Gladiator Plus samt vårt högkvalitativa egna varumärke EquusVitalis.

Högkvalitativt hästfoder och mer: EquusVitalis Tyskland EquusVitalis Österrike

Bloomling

Bloomling - Förtrollar din trädgård

Förtrolla din trädgård eller balkong med produkter från Bloomling. Du hittar knappast ett så stort urval av växter i en plantskola. Online kan du lugnt välja mellan olika typer och sorter av hela växtsortimentet och sedan leverera dem till din tröskel tillsammans med nödvändig krukväxt.

Högkvalitativa frön och tillbehör till trädgården: Bloomling Germany | Blomstrande Österrike

Interismo

Interismo - högkvalitativa hemtillbehör

Din onlinebutik för hemtillbehör. På dessa sidor hittar du allt ditt hjärta önskar att dekorera. Högkvalitativa hemtillbehör från de mest kända tillverkarna för din individuella heminredning.

Bo med stil: Interismo Tyskland | Interismo Österrike

Pools.shop

pools.shop - Allt för din pool

Allt för poolen - oavsett om det är en komplett uppsättning eller rätt tillbehör. Du hittar det du behöver på pools.shop. Stora pooler för badkul hemma och massor av saker att göra med poolunderhåll.

Badkul för alla: pools.shop

Piccantino - Delikatesser för finsmakare

På Piccantino hittar du de bästa kryddorna och örterna från de bästa internationella producenterna - utvalda av oss för dig. Det stora utbudet inkluderar pestos, chutneys, oljor och vinäger, individuella örter och kryddor samt läckra blandningar.

Utsökta kryddor, örter och co. Finns på Piccantino Tyskland | Piccantino Österrike